Welkom

Welkom op de dienst orthopedie van campus Sint-Jozef en campus Sint-Vincentius

De dienst orthopedie bestaat uit een team van 9 orthopedische chirurgen met elk een bijzondere interesse en bekwaamheid in een deel van het vakgebied orthopedie. Orthopedische letsels zijn aandoeningen van het bewegingsstelsel en kunnen verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende zijn slijtage van de gewrichten, overbelasting, een ongeval of een sportletsel.

De orthopedisch chirurgen worden bijgestaan door een gemotiveerd team van gipsmeesters, speciaal opgeleide operatie verpleegkundigen, kinesitherapeuten, ergotherapeuten en orthopedisch verpleegkundigen.

Tevens is er een nauwe samenwerking met de dienst fysische en revalidatie geneeskunde en met de dienst reumatologie.

Voor braces, orthese, steunzolen of orthopedische schoenen is er ook een samenwerking opgebouwd met deskundige bandagisten en podologen.
Verder maakt onze dienst deel uit van een gespecialiseerde diabetische voetkliniek.

De dienst orthopedie en traumatologische heelkunde van GZA Ziekenhuizen is tevens een opleidingscentrum voor assistent-orthopedisten van het UZ Brussel en studenten geneeskunde van de KU Leuven.

Op deze site maken we u wegwijs in onze dienst. U vindt hier niet alleen informatie over onze chirurgen en hun specialiteiten, maar eveneens uitleg over onze behandelingen en hoe u ons kan contacteren.

We hopen dat u zich dankzij deze website thuis voelt in uw orthopedische dienst.