Heup bursitis

Diagnose

De spieren die de heup bewegen en de beschermende slijmbeurs aan de zijkant van de heup kunnen ontstoken geraken. Dit geeft vooral pijnklachten aan de zijkant van de heup en aan de achterkant. Veel patiënten geven aan dat slapen op de aangedane zijde onmogelijk is geworden.  

Behandeling

Dingen die je zelf kan doen

Vaak helpt het om in het geval van overgewicht een aantal kilo’s proberen weg te werken. Een ander eenvoudig hulpmiddel is een wandelstok aan de niet aangetaste kant als steun. Verder kan het helpen om de zijkant van de heup regelmatig te koelen met een ijspack.

Medicijnen

Er zijn natuurlijk wel een heleboel producten die de pijn verzachten. Paracetamol en ontstekingsremmer zoals ibuprofen zijn de meest voorkomende medicijnen die geprobeerd kunnen.

Aanvullende therapie

Kinesitherapie zal naast pijnstilling de eerste behandeling zijn die uw chirurg zal voorstellen. Stretchend oefeningen vormen de basis, eventueel aangevuld met een elektrische stromen therapie, de zogenaamd electric shockwave therapie.

Chirurgie

In zelfdzame gevallen wanneer de pijn niet onder controle is te krijgen met bovenstaande behandelingen zal een chirurgische ingreep worden voorgesteld. Hierbij zal uw chirurg de slijmbeurs operatief verwijderen.

Contact

Vragen over uw behandeling of een afspraak maken? Aarzel niet om ons te contacteren.

Uw opname

Heeft u vragen over uw opname? Kies het juiste ziekenhuis en lees meer.